PDC verbiedt spelers om voorafgaand aan WK Darts ook mee te doen aan WDF-WK op Lakeside

De PDC heeft aan de WDF medegedeeld dat spelers die zich hebben geplaatst voor het WK Darts in Alexandra Palace, niet mee mogen doen aan het WDF-wereldkampioenschap op Lakeside.

Voor spelers zonder PDC Tour Card is het mogelijk om zich via allerlei routes voor beide wereldkampioenschappen te plaatsen. De PDC wil hun WK-gangers echter exclusief voor hun toernooi behouden. De maatregel geldt voor heren, dames en jeugdspelers. In het verleden werd er nog een uitzondering gemaakt voor vrouwen, maar daar is nu dus een streep doorgezet.

Deze maatregel heeft momenteel gevolgen voor Beau Greaves, Luke Littler en Berry van Peer. Greaves voert al jarenlang de WDF-ranking aan bij de dames en is ook de laatste wereldkampioene bij de dames bij de WDF. Ze plaatste zich echter ook voor het WK Darts van de PDC door in juli de Women's World Matchplay op haar naam te schrijven.

Van Peer staat op het punt om zich via de PDC Challenge Tour te kwalificeren voor het WK Darts. De Nederlander maakt op dit moment via de zogeheten reservelijst echter ook aanspraak op deelname op Lakeside in Frimley Green. Luke Littler heeft zich via de PDC Development Tour verzekerd van plaatsing voor het evenement in Alexandra Palace, en is via de WDF-ranking ook virtueel gekwalificeerd voor het WDF-wereldkampioenschap.

Het drietal moet dus gaan kiezen aan welk wereldkampioenschap zij willen deelnemen. Littler heeft inmiddels aangegeven dat hij in Alexandra Palace wil spelen, terwijl Van Peer vermoedelijk ook die keuze gaat maken. Greaves lijkt op het eerste oog een voorkeur voor deelname op Lakeside te hebben.

Lees meer over:
PDC Lakeside WK Darts WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties