Greaves speelt niet graag tegen mannen: ''Het is niet mijn favoriete bezigheid''

De 19-jarige Beau Greaves heeft het damesdarts stevig in haar greep. Ze rijgt de successen aan één en blijkt haast onverslaanbaar voor haar concurrentes.

Greaves, bijgenaamd 'Beau 'n Arrow', won dit seizoen elf van de zestien toernooien op de PDC Women's Series en was afgelopen maand ook de beste op de Women's World Matchplay in Blackpool.

''Ik heb het hele jaar gespeeld om mij te plaatsen voor de Women's World Matchplay en ik was zo blij om als winnaar uit de strijd te komen. Hopelijk speel ik volgend jaar beter en kan ik mijn titel prolongeren'', zegt de speelster uit Doncaster in een interview met ITV.

In de afgelopen twaalf maanden heeft Greaves 16 van de 21 toernooien gewonnen. Van augustus 2022 tot februari 2023 was ze zelfs zeventig wedstrijden op rij ongeslagen.

"Toen ik aan het einde van de winning streak kwam, had ik er vrede mee als de reeks zou eindigen. Het was geweldig zolang het duurde, ik speelde goed, maar er komt een punt waarop het moet eindigen en het eindigde op een goed moment. Ik kijk er nu naar uit om weer zo'n serie neer te zetten.''

Ondanks haar enorme succes geeft Greaves toe dat ze zelden oefent en haar vaardigheden liever aanscherpt door echte wedstrijden te spelen. "Toen ik jonger was oefende ik heel veel, maar nu kom ik met een beetje mazzel aan maximaal tien minuten per dag.''

Later dit jaar mag Greaves zich meten met de mannen op de Grand Slam of Darts en het WK Darts. ''Dat is niet mijn favoriete bezigheid'', zegt ze over het feit dat ze daar tegen mannen gaat spelen. ''Maar het zou mooi zijn als vrouwen ook dit soort wedstrijden gaan winnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties