Van Barneveld baalt als een stekker na gemiste kans op World Series of Darts Finals: "Het gevoel? Falen, natuurlijk"

Voor Raymond van Barneveld is de World Series of Darts Finals op een ontgoocheling uitgedraaid. In een bomvolle Afas Live in Amsterdam ging hij in de kwartfinales met 10-6 onderuit tegen Peter Wright.

Van Barneveld begon nochtans goed en kwam op een 6-3 voorsprong, vervolgens verloor hij maar liefst zeven legs op rij en dus ook de wedstrijd. De vraag is dan ook hoe dit kon gebeuren? "Als ik daar een antwoord op heb…”, opent Van Barneveld tegenover De Telegraaf.

"Je staat natuurlijk intensieve wedstrijden te spelen, op vrijdag- en zaterdagavond. Ik ben nou eenmaal niet wakker en klaar om middagwedstrijden te spelen. Daarom speel ik ook heel slecht op de Pro Tour, waar de wedstrijden om één uur ’s middags beginnen. Ik heb misschien ook iets te lang ingegooid. Peter die blijft alleen maar zitten en zitten. Hij gooit de laatste maanden gewoon slecht en tegen mij staat ’ie er gewoon, omdat ’ie weet dat hij tegen een vijfsterren moet spelen (doelt hij op de vijfvoudig wereldkampioen die Van Barneveld is, red.). Die gooit vandaag gewoon alles uit, dat gaat gewoon helemaal nergens over.”

Bij Van Barneveld begon de twijfel halfweg de wedstrijd toe te slaan. "Dan nog kom je 6-3 voor en mag je die leg beginnen, maar het viel gewoon niet meer. Daarna is het gewoon helemaal weg. Hij begint beter te spelen, dat zal je natuurlijk net zien. Dat ik dan zes pijlen voor een leg mis? Dat is ook niet te analyseren. Soms heb je het gevoel dat je door vier man vastgehouden wordt. Dat is het moment van de dag en dat heb ik nou eenmaal nog steeds, denk ik. Misschien is het toch ook een stukje vermoeidheid. Ik heb vanochtend m’n kinderen en kleinkinderen uitgezwaaid. Dan zie je blijdschap en is het: ’kom op papa, kom op opa’. Ik weet het niet. Misschien is het teveel, dat blijkt wel.”

Onrustige aanloop

'Barney' kende sowieso een onrustige aanloop richting dit toernooi. Dinsdag trouwt hij immers op Cyprus met zijn verloofde Julia en afgelopen week reisde hij nog over en weer naar dit land om de laatste details voor de bruiloft te regelen. Doordat hij de zondag haalde op de World Series of Darts Finals moet hij maandag zelfs via Londen naar Larnaca vliegen. "Maar dit is dan zo ontzettend balen en ik zeg ook heel eerlijk: ik had liever gisteravond verloren en vandaag de vlucht naar Cyprus gehaald, dan morgen via twee vluchten naar Cyprus te moeten. Want uiteindelijk heb je gewoon helemaal niks. Klaar.”

"Of de knop dan direct om is richting de bruiloft? Daar moet ik nog eventjes niet aan denken", vervolgt de 56-jarige Nederlander. "Dit kost wel effe een daggie om te verwerken. Als ik vandaag met m’n kinderen en kleinkinderen op het vliegtuig had kunnen stappen, zoveel blijdschap bij ze zie en weet dat de hele wereld al op Cyprus is en ik niet… Dan denk je: wacht effe, dit is misschien wel voor een goed doel. Dat opa of papa vandaag wat leuke dingen gaat doen hier in Amsterdam. Maar die bleven erg ver weg. Het gevoel? Falen. Natuurlijk.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties