Van Barneveld stunt met overwinning tegen Michael Smith; Noppert verliest van Aspinall

Raymond van Barneveld heeft zich met een heerlijke overwinning op wereldkampioen Michael Smith gekwalificeerd voor de finaledag van de World Series Finals in de AFAS Live in Amsterdam.

Van Barneveld wist in de derde leg via een 11-darter al een break voor te komen, maar Smith brak direct terug met een 100 check-out. Daarna gingen de legs vier legs lang met de darts mee, onder meer na een schitterende 156 finish van 'Barney'.

De Hagenaar brak Smith daarna in de negende leg met een mooie 105 finish. Van Barneveld startte daarna matig aan de tiende leg, maar Smith kon er niet van profiteren. Daardoor kon Van Barneveld met een 19-darter alsnog een plek in de kwartfinales bemachtigen.

Danny Noppert liep juist een plek bij de laatste acht mis. De darter uit Joure, in 2019 nog finalist op dit toernooi, moest met 6-3 zijn meerdere erkennen in World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall.

Waar kan ik de World Series of Darts Finals live zien?

Het toernooi wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay. De drie avonduitzendingen beginnen telkens iets voor zeven uur 's avonds. Op zondagmiddag wordt om 12:40 uur gestart met de uitzending.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 300.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 5000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 70.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrein, Denemarken, de Verenigde Staten, Polen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties