Van den Bergh rekent af met Evans en treft Van Gerwen in kwartfinales

Peter Wright en Dimitri van den Bergh zijn de laatste twee spelers die zich hebben gemeld bij de laatste acht op de World Series of Darts Finals in de AFAS Live in Amsterdam.

Wright won na een zeer tegenvallende wedstrijd van Haupai Puha. 'Snakebite' noteerde een gemiddelde van slechts 83, tegenover 86 voor zijn Nieuw-Zeelandse tegenstander. Puha miste bovendien twaalf pijlen op de dubbels. Bij Wright ging het finishen een stuk beter af (6/15), waardoor de winst met 6-4 naar de Schot ging. Wright is zondagmiddag de tegenstander van Raymond van Barneveld in de kwartfinales.

In de afsluitende partij van de avond boekte Van den Bergh een klinkende 6-1 overwinning op Ricky Evans. Laatstgenoemde wierp slechts 79 gemiddeld, bijna twintig punten lager dan Van den Bergh, die zelf tot een moyenne van 97 wist te komen.

Waar kan ik de World Series of Darts Finals live zien?

Het toernooi wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay. De drie avonduitzendingen beginnen telkens iets voor zeven uur 's avonds. Op zondagmiddag wordt om 12:40 uur gestart met de uitzending.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 300.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 5000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 70.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrein, Denemarken, de Verenigde Staten, Polen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties