Van Barneveld incasseert onnodige nederlaag tegen Wright en is uitgeschakeld in Amsterdam

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. 'Barney' begon sterk, maar ging uiteindelijk met 10-6 onderuit tegen Peter Wright.

Wright, die al maanden met zijn vorm worstelt, leek de perfecte tegenstander voor Van Barneveld om de halve finales te halen. 'Snakebite' had echter zijn oude vertrouwde gouden dartpijlen uit zijn mapje gehaald en kwam een stuk beter voor de dag dan zaterdag, toen wierp Wright een gemiddelde van slechts 83.

De Schot kwam 2-0 voor, maar daarna nam Van Barneveld het initiatief over. Met onder meer een 15-darter en een 14-darter kwam 'Barney' 3-2 voor en via een 94 finish, 11-darter en een 96 check-out ging de Hagenaar met een 6-4 voorsprong de pauze in.

Na de pauze was Van Barneveld het echter volledig kwijt. De dubbels wilden niet meer vallen. Een kans op 7-4 werd gemist en in de dertiende leg liet hij vijf kansen op de dubbels onbenut. Wright kon daardoor via een 21-darter op een 7-6 voorsprong komen. Daarmee was er in principe niets verloren, maar Van Barneveld gooide daarna opnieuw zijn eigen glazen in met nog eens drie missers. Wright profiteerde wederom en stond ook geen leg meer af. Met een 10-6 zege schaarde 'Snakebite' zich bij de laatste vier.

In de halve finales gaat Wright het zondagavond opnemen tegen World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall. De andere halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Luke Humphries. De finale volgt later op de avond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties