PDC laat grote wens van Phil Taylor in vervulling gaan: ''Het lot van de wereldkampioen ligt in mijn handen''

De start van het WK Darts komt steeds dichterbij. Het jaarlijkse dartsspektakel in Alexandra Palace begint op 15 december, terwijl op 27 november de loting wordt voltrokken.

Volgens Daily Star is Phil Taylor aangewezen om te helpen met het verrichten van de loting. Daarmee komt een grote wens van de 16-voudig wereldkampioen in vervulling.

De Britse tabloid schrijft dat de Taylor heeft aangegeven dat hij deze ceremoniële rol graag zou willen vervullen bij sportzender Sky Sports. Aan die wens is nu gehoor gegeven door de PDC.

"Als speler heb ik zo ongeveer alles bereikt waarvan je kunt dromen om te winnen. Ik heb altijd geprobeerd het maximale te bereiken, zodat ik achteraf nooit het gevoel zou krijgen dat het beter had gekund. Maar als ik nog één wens in vervulling zou kunnen laten gaan, dan zou ik graag de loting van het WK Darts willen verrichten. Dan zou het lot van de volgende wereldkampioen letterlijk in mijn handen liggen'', zo liet Taylor optekenen.

"Dat zou een bijzondere eer zijn voor een oude krijger als ik. En het zou een mooie manier zijn om te vieren dat het 30 jaar geleden is dat Dennis Priestley en ik in de eerste finale van het WK Darts bij de PDC stonden. Toentertijd konden we slechts dromen van hoe groot de sport uiteindelijk zou worden.''

Lees meer over:
PDC Phil Taylor WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties