Aspinall raadt gokkers aan om op hem in te zetten: "De odds worden elke week slechter''

Nathan Aspinall is dit jaar wederom bezig aan een uitstekend seizoen en dat is volgens hem allemaal te danken aan een kleine aanpassing aan zijn dartpijlen.

Anderhalf jaar geleden was zijn carrière bijna ten einde door een armblessure, maar inmiddels is Aspinall beter dan ooit. 'The Asp' heeft nu zijn zinnen gezet op het veroveren van de wereldtitel aan het einde van het seizoen, nadat hij eerder dit jaar de World Matchplay op zijn naam wist te schrijven.

Maar wat is de reden van zijn uitstekende vorm op dit moment? Volgens de Engelsman ligt het aan zijn nieuwe dartpijlen. ''Ik werk inmiddels zo'n vijf jaar samen met Target. In de loop der jaren hebben we gewicht, dikte, kleur, vorm, noem maar op, aangepast'', zo begint Aspinall zijn verhaal tegen Daily Star. ''Mijn doel was om de triple 20 groter te laten lijken wanneer er al twee pijlen inzitten. Het voor de hand liggende antwoord daarop is om de darts dunner te maken of een langere punt te hebben. Ik probeerde de langere punt en dat werkte niet voor mij, dus besloten we om de barrel dunner te maken en ik denk dat dat een enorme verandering in mijn spel is geweest de afgelopen zes maanden.''

''Scorend gezien ben ik nu denk ik de beste speler ter wereld. Dat heeft bijgedragen aan het winnen van de World Matchplay in juli. Ik denk dat ik nu echt het juiste materiaal heb gevonden. Ik ben enorm blij met wat het Target team voor mij heeft gedaan. De pijl is absoluut fantastisch.''

Aspinall heeft zich inmiddels opgewerkt naar de vijfde plek op de wereldranglijst. 'The Asp' heeft nog veel plannen voor het najaar, wanneer alle grote toernooien op het programma staan.

''De World Grand Prix is de eerste van vele toernooien die eraan komen. Daarna hebben we nog een Euro Tour, de European Championship en de Grand Slam of Darts, allemaal voordat we dat ene grote toernooi hebben. Ik heb echt mijn zinnen gezet op het WK Darts dit jaar.''

De 32-jarige darter uit Stockport wist bij zijn eerste twee deelnames aan het WK Darts telkens de halve finales te halen. De afgelopen drie seizoenen kwam Aspinall echter niet voorbij de derde ronde.

''Dit jaar heb ik er echter een goed gevoel over. Ik raad iedereen aan om geld op mij in te zetten. De odds worden met de week slechter'', grapt Aspinall tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties