Gary Anderson heeft zich na zijn eindzege op de World Matchplay bij een uniek rijtje met dartsgrootheden geschaard. De Schot heeft nu de drie grootste toernooien in de dartssport minstens één keer gewonnen.

Anderson maakte zondagavond zijn ‘Triple Crown’ compleet door Mensur Suljovic in de finale van de World Matchplay met 21-19 te verslaan.

De Premier League Darts en het WK Darts zijn de andere twee toernooien die behoren tot de ‘Triple Crown’. Anderson zegevierde in 2011 en 2015 in de Premier League Darts. In 2015 en 2016 kroonde ‘The Flying Scotsman’ zich tot wereldkampioen.

In totaal hebben slechts drie spelers de drie grootste toernooien in de dartssport minstens één keer gewonnen. Naast Anderson zijn dit Phil Taylor en Michael van Gerwen. Raymond van Barneveld is momenteel de enige darter die twee van deze drie toernooien op zijn naam heeft staan.

De vijfvoudig wereldkampioen heeft enkel de World Matchplay nog niet gewonnen. ‘Barney’ haalde in 2010 wel de finale in Blackpool, maar verloor in de finale van Taylor.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek