Gary Anderson rekende zondagavond in twee sets af met voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown voor een plek bij de laatste zestien op de World Grand Prix.

De eerste set ging eenvoudig met 3-0 naar de Schot, in 2016 nog finalist in Dublin. In de tweede set bood Brown meer tegenstand. Hij dwong Anderson tot het spelen van een vijfde leg, die dankzij een 13-darter naar The Flying Scotsman ging.

Anderson was na afloop dan ook tevreden met zijn snelle overwinning. ”De eerste ronde is erg lastig, ook omdat we maar één keer per jaar een dubbel-in dubbel-uit format spelen. Ik speel met nieuwe pijlen en dat gaat vooralsnog prima. Dat is een goed teken.”

”Mijn niveau is nog niet honderd procent, maar het komt dichterbij. Ik heb wat moeite om de honger naar succes terug te vinden, maar zodra ik op het podium sta, wil ik zo goed mogelijk presteren.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek