Corey Cadby heeft voor een sensatie gezorgd door de finale van de Auckland Darts Masters te bereiken. Het Australische supertalent verschalkte Phil Taylor in de halve finale.

De finaleplaats was meer dan terecht, want ‘The King’ had bijna de gehele wedstrijd het initiatief in handen. Cadby snelde naar 3-0 en miste zelfs twee pijlen op dubbel 12 voor 4-0, waarna Taylor via dubbel 17 en een 14-darter terugkwam tot 3-2.

De Australiër vergat door te drukken, waardoor de Engelsman na de pauze zelfs terug kon komen tot 5-5. In de dertiende leg nam Cadby het initiatief weer terug door ‘The Power’ te breken met een 60 check-out.

Dubbel 5 bracht de jeugdwereldkampioen op 8-6, waarna hij maar liefst vier pijlen miste voor 9-6. Taylor bleef in de wedstrijd met een 64 finish, waarna Cadby de marge weer op twee legs bracht middels dubbel 10.

De 16-voudig wereldkampioen miste drie mogelijkheden om 9-8 te maken, waardoor Cadby via dubbel 9 op 10-7 kwam. Taylor kon nog één leg pakken, waarna Cadby het met een 103 finish koelbloedig afmaakte.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek