Danny Baggish heeft de derde editie van de North American Darts Championship. Hij versloeg titelverdediger Jeff Smith na een spannende finale met 6-5.

Naast een cheque van tienduizend dollar verzekerde Baggish zich als eerste internationale qualifier van deelname aan het WK Darts in Alexandra Palace. In de afgelopen twee jaren gingen Willard Bruguier en Jeff Smith er met deze prijs vandoor tijdens de North American Darts Championship.

Baggish wist eerder deze week één van de vier kwalificatietoernooien te winnen. In de kwartfinale van het eindtoernooi toonde de 35-jarige darter uit Florida zich te sterk voor Elliot Milk. In de halve eindstrijd werd vervolgens Leonard Gates met 6-5 verslagen.

Smith bereikte de finales na zeges op Gary Mawson (6-2) en Darin Young (6-4). In de finale kwam Baggish op een 3-0 en 5-2 voorsprong, maar wist Smith zich terug te knokken tot 5-5. ‘The Silencer’ kreeg zelfs nog één matchdart op de bullseye, maar kon deze niet benutten. Baggish gooide daarna 60 uit om zich te kronen tot winnaar.

Kwartfinale
Danny Baggish 6-2 Elliot Milk
Leonard Gates 6-3 Shawn Brenneman
Darin Young 6-4 Jim Long
Jeff Smith 6-2 Gary Mawson

Halve finale
Danny Baggish 6-5 Leonard Gates
Jeff Smith 6-4 Darin Young

Finale
Danny Baggish 6-5 Jeff Smith

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek