Raymond van Barneveld heeft na een heerlijke wedstrijd de eerste dartswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De 50-jarige Hagenaar hield Dave Chisnall van de zege af na een beslissende negentiende leg.

De vijfvoudig wereldkampioen was met name ijzersterk in zijn eigen legs. Met onder meer twee 12-darters wist Van Barneveld in de eerste helft van de partij zijn eigen legs te houden. Daarnaast brak hij zijn Engelse tegenstander met een 14-darter en een 15-darter om bij de onderbreking een 7-3 voorsprong in te nemen.

Van Barneveld kwam echter slecht uit de pauze en werd tweemaal binnen vijftien pijlen teruggebroken. Chisnall maakte in de veertiende leg gelijk via dubbel 9, waarna ‘Barney’ weer bij de les was.

‘RvB’ wierp 64 uit voor 8-7, maar Chisnall gaf zijn eigen legs niet meer af. De viervoudig major-finalist dwong een beslissende leg af met een 11-darter in leg achttien. ‘Chizzy’ liet knap 88 over na negen pijlen, maar wist zichzelf geen pijl op de dubbel te verschaffen. Van Barneveld profiteerde en maakte geen fout vanaf 25 voor de zege.

De nummer elf van de wereldranglijst neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar uit het duel tussen Peter Wright en Alan Norris.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek