Goed nieuws voor de spelers die hebben meegedaan aan het BDO-WK. De organiserende bond heeft eindelijk het gewonnen prijzengeld overgemaakt.

Deelnemende spelers aan het BDO-WK moesten voorafgaand aan het toernooi een spelerscontract ondertekenen. Hierin staat dat spelers binnen 28 dagen na afloop van het toernooi zouden worden betaald. In hetzelfde contract staat overigens ook dat de totale prijzenpot 330.000 bedraagt.

Afgelopen zondag verstreek de betaaltermijn en spelers lieten op social media weten nog geen geld te hebben ontvangen. Sommige deelnemers gaven zelfs aan er niet meer op te rekenen dat het zou gaan gebeuren. Dinsdag is echter alsnog begonnen met de uitbetaling. Vanwege een banklimiet ontvangen enkele deelnemers hun prijzengeld op woensdag. Vorig jaar werd de uitbetaling om dezelfde reden ook over meerdere dagen uitgesmeerd.

Vorige maand werd al bekend dat de Britse bond niet voldoende financiële middelen had om aan dat bedrag te voldoen. De prijzenpot werd verlaagd tot 153.500 pond. Wereldkampioen Wayne Warren werd hiervan het grootste slachtoffer. In plaats van de gebruikelijke cheque van 100.000 pond, kreeg de Welshman nog maar 23.000 pond voor zijn prestatie.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Pieter Verbeek