De BDO is opnieuw in grote problemen gekomen. Dertig dagen na afloop van het BDO-WK hebben spelers nog steeds niet hun prijzengeld ontvangen.

Deelnemende spelers aan het BDO-WK moesten voorafgaand aan het toernooi een spelerscontract ondertekenen. Hierin staat dat spelers binnen 28 dagen na afloop van het toernooi zouden worden betaald. In hetzelfde contract staat overigens ook dat de totale prijzenpot 330.000 bedraagt.

Vorige maand werd al bekend dat de Britse bond niet voldoende financiële middelen had om aan dat bedrag te voldoen. De prijzenpot werd verlaagd tot 153.500 pond. Wereldkampioen Wayne Warren werd hiervan het grootste slachtoffer. In plaats van de gebruikelijke cheque van 100.000 pond, kreeg de Welshman nog maar 23.000 pond voor zijn prestatie.

Foto: Ryan Hogarth

Ryan Hogarth, die in de tweede ronde van het toernooi werd uitgeschakeld, bevestigde dat hij zijn prijzengeld nog niet heeft ontvangen. ”Groot nieuws! Ik heb zojuist naar mijn rekening gekeken en je raadt het nooit … Nog steeds niets”, schreef hij cynisch op Twitter. Ook zette de Schot een foto van een gedeelte uit het spelerscontract online, waaruit inderdaad blijkt dat spelers binnen 28 dagen betaald zouden worden.

Eerder lieten enkele spelers al weten niet meer op een betaling te rekenen. “Ik heb afgelopen week op de Dutch Open Darts nog heel veel jongens gesproken. Als het geld wel komt, zien we het als een bonus, maar we gaan ervan uit dat het niet meer komt”, zei Kleermaker tegen RTL 7.

Andy Hamilton was dezelfde mening toegedaan in gesprek met Metro.co.uk. ”Veel spelers hebben het moeilijk en zitten in onzekerheid over de toekomst. Als ik betaald wordt, dan zij het zo. Als dat niet lukt, dan niet. In het slechtste scenario loop ik drieduizend pond mis.”

”Voor de spelers die meer wonnen is het nog erger. Ik zou blij zijn als ik het geld daadwerkelijk ontvang, maar ik heb het vermoeden dat het niet gaat gebeuren”, zo liet de Engelsman optekenen.

BDO

Op dit podium werd in januari het BDO-wereldkampioenschap gespeeld. Foto: BDO

Tags:

Author: Pieter Verbeek