Des Jacklin heeft de rol van BDO-voorzitter onderschat. Het is moeilijkere functie dan hij dacht, vertelt hij in een uitgebreid interview met de Britse radiozender BBC Radio Lincolnshire.

Jacklin nam afgelopen zomer het stokje over van Sue Williams en had ambitieuze plannen voor de British Darts Organisation. De nieuwe voorzitter wilde de BDO net zo sterk maken als de concurrende bond PDC.

In de beginfase van zijn voorzitterschap zorgde Jacklin voor een aantal hervormingen. Zo mochten BDO-darters zonder eventuele sancties meedoen aan de Q-School, in een poging een overstap naar de PDC te maken. Bovendien mochten vrouwelijke speelsters meedoen aan de kwalificatietoernooien voor het WK Darts bij de PDC.

Bovendien werd een driejarige uitzenddeal afgesloten met Eurosport. De bekende sportzender gaat drie jaar lang het BDO-wereldkampioenschap, de World Masters en BDO World Trophy uitzenden.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tegenslagen

Vervolgens kreeg Jacklin te maken met enkele tegenslagen. BDO-boegbeelden Glen Durrant en Mark McGeeney maakten in januari de overstap naar de PDC en bovendien is doorgang van de World Trophy onzeker. In de afgelopen weken is de kritiek op het functioneren van Jacklin toegenomen. Echter wijst de BDO-voorzitter deze kritiek van de hand.

”Ik heb er geen spijt van om mij beschikbaar te stellen voor het voorzitterschap. Ik vind het een leuke baan en ik kan het verschil maken”, zo begon Jacklin zijn relaas op de radio.

”Echter zijn mijn handen gebonden aan een aantal dingen. Door bepaalde contracten mag ik niet met sommige bedrijven praten, waaronder potentiële sponsoren. Helaas heeft het vorige BDO-bestuur mij in deze positie gezet.”

”Daar kan ik momenteel niet uitkomen. We proberen onze positie te verbeteren, meer kan ik niet zeggen. Het is mijn probleem, ik heb zelf voor deze baan gekozen. Helaas had ik deze problemen niet voorzien toen ik mij beschikbaar stelde.”

BDO World Trophy

Zo is er nog steeds onduidelijk over het doorgaan van de BDO World Trophy. Het toernooi staat van 30 augustus tot en met 1 september op de kalender. Echter is er nog geen speellocatie bekendgemaakt, waardoor de kaartverkoop ook nog niet van start is gegaan. Volgens Jacklin komt er snel meer informatie over de BDO World Trophy.

”Wellicht komt er na het weekend een aankondiging. Ik weet dat veel mensen antwoorden willen, alleen heb ik daar nog geen gelegenheid voor gehad. Dat komt door meerdere redenen, buiten mijn schuld om. Ik probeer het zo snel mogelijk te regelen.”

”Op dit moment denk ik dat het toernooi doorgaat. Mijn voornemen is om volgende week, wellicht maandag, met meer nieuws te komen”, zo besloot de nieuwe BDO-baas.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek