BDO-voorzitter Des Jacklin is ervan overtuigd dat zijn organisatie in de komende jaren kan uitgroeien tot een bond die zich kan meten met de rivaliserende bond PDC.

Jacklin gaf Lakeside-deelnemers eerder toestemming om zonder mogelijke sancties deel te nemen aan de Q-School. De BDO-voorman wilde op deze manier een brug slaan tussen de twee organisaties. Plannen over een fusie wijst Jacklin van de hand, hij wil een gezonde rivaliteit creëren tussen de twee bonden.

”Er was een tijd dat niemand de PDC wilde kennen. Dat was maar twintig jaar geleden en toen was de BDO de toonaangevende bond”, zegt Jacklin in gesprek met Metro. ”Dat wil ik niet opnieuw laten gebeuren. Mijn voornemen is om de bonden even sterk te maken. Dat zorgt voor scherpte bij beide bonden. Dan komt er ook een rivaliteit tussen de PDC en de BDO, die is er nu niet.”

Niet iedereen is er zeker van dat de BDO een inhaalslag kan maken. Het publiek loopt niet warm voor de toernooien en ook vanuit het bedrijfsleven is er weinig interesse. Onlangs boekte Jacklin wel een succes door een TV-zender te vinden die toernooien van de British Darts Organisation gaat uitzenden tot en met 2021. Een speellocatie voor deze evenementen ontbreekt echter nog.

”We hebben nog geen locatie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap, de World Masters en World Darts Trophy. Ook de toernooisponsors hebben we nog niet bevestigd. Daar hebben we meerdere opties voor, dat was eerst niet het geval. Ik denk dat mensen geschokt gaan zijn door de aankondigingen van de BDO in de komende vier á vijf weken.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek