De British Darts Organisation (BDO) heeft een historisch besluit genomen. De dartsbond heft alle beperkingen tegen de huidige PDC-spelers op.

Dat biedt BDO-spelers de mogelijkheid om ongestraft mee te doen aan de Q-School. De dames kunnen meedoen aan het kwalificatietoernooi voor het WK Darts bij de PDC, zonder te worden geweerd van Lakeside. Goed nieuws dus voor Anastasia Dobromyslova, Lorraine Winstanley, Deta Hedman, Fallon Sherrock en Corrine Hammond, die zich al hadden ingeschreven voor de qualifier.

Derek Jacklin, de nieuwe voorzitter van de Britse dartsbond, is met de raad van bestuur tot overeenstemming van deze maatregel gekomen. Vanaf 1 oktober 2018 mogen spelers met een PDC Tour Card of een PDPA-lidmaatschap meedoen aan alle BDO-toernooien.

In het verleden moesten Lakeside-deelnemers een contract ondertekenen. Hierin stond dat zij aan de BDO verbonden bleven indien diegene de laatste vier haalde in Frimley Green. Wanneer een speler toch besloot om over te stappen naar de PDC, moest hij of zij het verdiende prijzengeld inleveren.

De BDO schrijft in haar statement dat het volgens Jacklin tijd is om hun motto ‘Darts For All’ (Darts voor iedereen red.) gestalte te geven. Bovendien kregen de dames die meedoen aan het WK-kwalificatie een succeswens.

Het volledige statement is hier te lezen.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek