Durrant opgelucht na zege tegen beste vriend: 'Dit was zo'n ongelooflijk intense wedstrijd'

Glen Durrant plaatste zich zaterdagavond voor een derde opeenvolgende Lakeside-finale na een 6-3 overwinning tegen Jim Williams.

Durrant kwam in de halve finale snel 3-1 voor maar zag nadien Williams tot 3-3 terugkomen. "Jim wou echt van geen wijken weten, het is een fantastische speler", aldus een lovende 'Duzza' over zijn beste vriend op het BDO -circuit.

Bij een 4-3 voorsprong in sets en 2-2 in legs stond Williams op een dubbel toen Durrant een cruciale 100 plus uitworp gooide. "Dat veranderde plots de hele wedstrijd", moest ook Williams, die naast de Engelsman had plaatsgenomen bij het interview, toegeven. Daarna was er geen stoppen meer aan Glen."

Durrant liet zich overigens even gaan na die belangrijke uitworp. "Ik heb soms van die momenten dat ik me als een idioot gedraag op het podium. Na die belangrijke uitworp ging ik even roepen naar een supporter (BDO-speler Paul Brown, red.) van Jim. Dat was belachelijk gedrag van mij, want die supporter deed uiteindelijk niets mis", zo was de Engelsman schuldbewust.

Zo staat Durrant voor een derde opeenvolgende keer in de Lakeside-finale. "Maar de moeilijkste wedstrijd moet nog komen. Scott Waites presteert al heel de week goed, zoals hij eigenlijk bijna altijd goed gooit op Lakeside. Ik zal mijn allerbeste niveau moeten halen om van hem te winnen."

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Lees meer over:
BDO

Plaats reactie

666

0 reacties