Openhartige Gulliver vertelt over jarenlange alcoholverslaving: 'Veel geluk gehad dat ik hier nog ben'

Trina Gulliver moest zich wegens gezondheidsredenen terugtrekken uit het BDO-WK in 2020 en ook nadien was ze niet meer op het dartscircuit te bewonderen. De 51-jarige Engelse onthult nu dat ze jarenlang met een alcoholverslaving kampte die haar bijna de dood injoeg.

"Ik voelde me al lange tijd slecht, maar op een bepaalde manier was ik er gewoon aan geworden. Ik worstelde al jarenlang met depressies en dronk om te vergeten, maar zo werd het probleem alleen maar erger. Tot ik op een dag zo fysiek verzwakt was dat ik zelfs geen pijl meer naar het bord kon gooien. Ik ben toen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze me letterlijk gezegd hebben dat ik geluk heb gehad om dit te overleven", aldus een openhartige Gulliver bij Online Darts.

Stoppen met drinken of sterven

"De dokters hebben me toen voor de keuze gezet: stoppen met drinken of sterven", vervolgt Gulliver. "Dat was bijzonder uiteraard bijzonder hard, maar ergens was het ook een opluchting dat ik eindelijk kon toegeven dat er een probleem was. Ik heb een maand in het ziekenhuis verbleven en had in het begin bijzonder veel last van hallucinaties. Na mijn ontslag uit het ziekenhuis ben ik even bij AA (Anonieme Alcoholisten, red.) geweest. Dat werkte echter niet voor mij, al die gesprekken waren in groep en ik werd vaak herkend, dat hielp niet. Sindsdien word ik begeleid door een vertrouwenspersoon die hetzelfde heeft meegemaakt, daar heb ik bijzonder veel aan."

"Als ik er nu op terugkijk zijn de problemen eigenlijk begonnen in 2005, toen ik scheidde van mijn man", zegt Gulliver. "Het was ook de periode dat ik worstelde met mijn seksualiteit en er uiteindelijk voor uitkwam dat ik lesbisch was. Dat gaf zoveel extra druk. Hoe mijn familie erop zou reageren, maar ook mijn sponsors en fans. Om al die problemen en druk te vergeten greep ik constant naar de fles."

Intussen is de Engelse opnieuw aan de betere hand. "Ik denk nu soms nog aan alcohol, maar als ik dan nadenk over hoe diep ik heb gezeten en aan wat ik mijn familie heb aangedaan, dan kan ik eraan weerstaan. Toch blijft het een moeilijke strijd. Vroeger bekeek ik het minuut per minuut, intussen is dat uur per uur en hopelijk kan ik evolueren naar dag per dag."

Comeback

Nu ze opnieuw op de goede weg is, droomt Gulliver ook van een comeback in de dartswereld. "Uiteraard hoop ik daar nog steeds op. Maar het zal wel op een totaal andere manier zijn dan in het verleden, een veel minder druk schema. Ik moet nog bekijken hoe ik dat allemaal ga regelen, maar ik kijk er wel enorm hard naar uit, zeker als je ziet hoe populair het vrouwendarts momenteel is", besluit Gulliver.

Lees meer over:
BDO Trina Gulliver

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties