THROWBACK VIDEO: Hankey pakt met schitterende 170 finish eerste wereldtitel in 2000

Januari was doorgaans de maand waarin het wereldkampioenschap van de BDO werd gespeeld. Door de ondergang van deze bond wordt dit toernooi dit jaar niet meer gespeeld. Daarom blikken we deze maand terug op enkele finales uit het verleden.

In 2000 wist Ted Hankey zijn allereerste WK-finale te halen. Daarin trof hij Ronnie Baxter, die het jaar ervoor nog in de finale had verloren van Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld was tijdens die editie al in de eerste ronde uitgeschakeld door een uitstekend spelende Chris Mason. Laatstgenoemde werd echter in de halve finale gestuit door Hankey, die een 2-4 achterstand omboog in een 5-4 overwinning.

Hankey had daarna opzienbarend weinig moeite om Baxter te verslaan in de finale. In slechts 46 minuten werd het 6-0 in sets voor The Count, die geschiedenis schreef door als eerste darter een wereldtitel te pakken met een 170 finish. De Engelsman is momenteel nog altijd de enige speler op een WK - bij BDO en PDC - die een WK-finale besloot met de hoogst mogelijke finish.

Lees meer over:
BDO Lakeside Ted Hankey

Plaats reactie

666

0 reacties