Bijna zevenhonderd aanmeldingen voor PDC Q-Schools

Liefst 668 ambitieuze darters hebben zich aangemeld voor de twee PDC Q-Schools, die van 8 tot en met 17 februari worden gespeeld in Niedernhausen (Duitsland) en Milton Keynes (Engeland).

De Q-School is dit jaar op beide locaties in twee delen geknipt. De eerste fase bestaat uit twee blokken van drie dagen, van 8 tot en met 10 februari en van 11 tot en met 13 februari. De finalefase staat van 14 tot en met 17 februari op het programma. Daar worden de 29 beschikbare PDC Tour Cards uiteindelijk verdeeld.

Voor de Britse Q-School waren er in totaal 397 aanmeldingen, waarvan er 32 direct zijn geplaatst voor de finalefase. Dit zijn spelers die na 2020 hun Tour Card zijn kwijtgeraakt en spelers die in de top-16 van de Challenge Tour en Development Tour Order of Merit zijn geëindigd.

De resterende 365 spelers worden in groepen van 183 en 182 verdeeld voor de fases 1A en 1B in Milton Keynes. De vier beste spelers van elke speeldag tijdens de eerste fase plaatsen zich voor de finalefase. Na de zes speeldagen van de eerste fase gaat ook de top-72 van de Q-School Order of Merit door naar de finalefase.

De Europese Q-School bestaat uit 271 deelnemers, waarvan er achttien niet in actie hoeven te komen tijdens de eerste fase. De twee groepen voor de eerste fase bestaan uit respectievelijk 127 en 126 spelers. Naast de vier beste spelers per dag gaat ook de top-86 van de eindranglijst door naar de finalefase op de Q-School.

De groepsindelingen worden dinsdag bekendgemaakt door de PDC. Tot de deelnemers op de Q-School behoort onder meer Raymond van Barneveld, die vorig jaar zijn comeback aankondigde.

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties