Definitief 29 PDC Tour Cards beschikbaar op Q-School

De honderden deelnemers aan de twee Q-Schools strijden dit jaar om 29 PDC Tour Cards. De PDC heeft bevestigd dat momenteel 99 van de 128 plekken Tour Cards bezet zijn.

Dit jaar is de Q-School opgedeeld in twee fases. De eerste fase is vanwege corona-maatregelen ook weer opgesplitst in twee delen, van 8 tot en met 10 februari en van 11 tot en met 13 februari. Spelers die na 2020 hun Tour Card zijn kwijtgeraakt zijn direct geplaatst voor de tweede fase (14-17 februari), de rest moet in de eerste fase starten.

Europese darters doen mee aan de Europese Q-School in Niedernhausen en de Britse darters hebben een Q-School in Milton Keynes. Spelers uit andere werelddelen mogen kiezen waar zij aan meedoen. Bij de Britse Q-School zijn per dag twee directe Tour Cards te verdienen voor de twee dagfinalisten, terwijl bij de Europese Q-School alleen de dagwinnaar een Tour Card krijgt.

Dan blijven er nog zeventien Tour Cards over, die via de Q-School Order of Merit worden verdeeld. Het aantal Tour Cards per Q-School hangt af van het aantal deelnemers op de beide evenementen. Naar verwachting gaat zo'n tweederde naar de Britse Q-School en eenderde naar de Europese Q-School.

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties