Van Duijvenbode ambieert geen bestaan als fulltime darter

Dirk van Duijvenbode haalde op het afgelopen WK voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales. Toch wil de Nederlander geen prof worden.

"Ik combineer werk en darts al jarenlang, de meeste weken van het jaar ben ik elke dag bezig. Ik train momenteel 3 à 4 uur per dag maar ook al was ik voltijds prof dan zou ik niet plots meer gaan trainen. Mijn ultieme doel is om wereldkampioen te worden maar ik zal het altijd blijven combineren met mijn werk in de auberginekwekerij. Ook op het WK heb ik op vrije dagen gewoon gewerkt", aldus Van Duijvenbode bij Jinek.

Door zijn job kreeg de Nederlander de bijnaam 'Aubergenius'. "Op het WK zijn Engelse commentatoren die plots veel gaan gebruiken maar eigenlijk was het niet geheel nieuw, in februari vorig jaar kwam er immers al iemand met die bijnaam op de proppen; Alleen heeft dat toen nog niet zoveel weerklank gekregen."

Invloed van sportpsycholoog

Van Duijvenbode wordt sinds enige tijd ook begeleid door een sportpsycholoog. "Het meeste is natuurlijk beroepsgeheim maar ik kan wel vertellen dat het soms oplucht om over bepaalde dingen te kunnen praten. Onlangs zei een tegenstander na een wedstrijd bepaalde dingen tegen mij, ik had het toen nodig om dat even te kunnen bespreken met mijn psycholoog en kwam er nadien sterker uit."

Van Duijvenbode ambieert geen bestaan als fulltime darter
Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties