Engelse darter twijfelt of luxe positie op Q-School wel voordeel is: 'Andere spelers zijn dan al opgewarmd'

Adrian Gray behoorde tot de groep spelers die na het afgelopen seizoen zijn PDC Tour Card is kwijtgeraakt. The Conqueror wil echter dolgraag zijn Tour Card terug veroveren op de Q-School.

Na een eerdere Tour Card-periode van 2011 tot en met 2013, wist Gray in 2019 opnieuw een Tour Card te bemachtigen. Hij wist in twee jaar echter geen plek in de top-64 van de wereldranglijst te bemachtigen, waardoor hij opnieuw naar Q-School moet. Dit evenement staat gepland in februari, maar door corona-maatregelen is nog onduidelijk of het kan doorgaan.

De Engelsman vindt het in ieder geval niet erg dat Q-School niet zoals gebruikelijk in januari wordt gespeeld. ''Daardoor heb ik goed kunnen genieten van de kerstdagen. Deze maand kan ik mij dan goed voorbereiden op de Q-School, zodat ik in februari helemaal klaar ben. Het is dus alleen nog niet zeker of het wel doorgaat, maar ik zorg wel dat ik helemaal voorbereid ben'', zegt hij in gesprek met Dartsnews.

Aangezien Gray in 2020 een Tour Card had, mag hij de nieuwe eerste fase van de Q-School overslaan. Hij hoort dus direct bij de 128 spelers die in de finalefase om ongeveer twintig Tour Cards gaan strijden. Hij betwijfelt echter of dit wel een voordeel is.

''Spelers die aan de eerste fase meedoen zijn opgewarmd en hebben wellicht minder last van zenuwen. Maar aan de andere kant ben ik nog helemaal fris wanneer ik instroom. Bovendien was er altijd nog de mogelijkheid dat ik niet eens door de eerste fase was gekomen.''

Gray wil ook in 2021 graag meedoen aan het lucratieve Pro Tour-circuit. ''De honger is weer terug. Het vorige seizoen was een vreemd jaar en het heeft voor mij te lang geduurd om op gang te komen. Ik ga naar de Q-School met een nieuwe mindset. Ik weet wat ik kan. De afgelopen twee jaren zijn niet heel succesvol verlopen, maar tussendoor had ik er wel een paar goede weekenden tussen zitten.''

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties