Warren nog altijd woest op Des en Paula Jacklin: 'Het zijn gewoon varkens'

Het zit Wayne Warren nog altijd hoog dat hij begin dit jaar de originele wereldbeker van het BDO-WK moest afgeven aan de Britse politie. De bokaal werd teruggevorderd door BDO-voorzitter Des Jacklin, nadat The Yank weigerde de beker op eigen initiatief terug te sturen. Later lanceerden fans een crowdfundingsactie, waarna Warren een replica van de BDO-beker kreeg.

De Welshman was boos omdat hij slechts 23.000 pond aan prijzengeld ontving voor zijn wereldtitel, terwijl daar normaliter een bedrag van 100.000 pond tegenover stond. Warren besloot daarop de wereldbeker te houden, al was hij van plan om de beker later over te dragen aan de WDF. Deze bond organiseert begin 2022 hun WK op Lakeside, waar jarenlang het BDO-WK gespeeld werd.

''Des en Paula Jacklin stellen helemaal niets voor in mijn leven'', zo briest Warren in een interview met Online Darts. ''Toen de politie in mijn huis kwam (om de beker op te halen, red.), is mijn zoontje van zes jaar huilend de trap opgerend. Dat heeft mij pijn gedaan.''

''Vanaf nu zijn Des Jacklin en Paula Jacklin gewoon varkens, zo simpel is het. Ze hebben 450 mijl (zo'n 725 kilometer) gereisd om de beker uiteindelijk op het politiebureau op te halen. De politieofficier zou contact houden met mij, maar dat hebben ze nooit gedaan. Later heb ik de beker in het huis van de Jacklins gezien, via een foto op Facebook. Zo zijn ze, varkens.''

Warren werd in 2020 de laatste wereldkampioen bij de BDO. Mikuru Suzuki werd toen wereldkampioen bij de dames en Keane Barry pakte de eindzege bij de jeugd. Zij hebben allemaal hun beker nog volgens Warren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties