Warren weigert BDO-wereldbeker terug te geven: 'Gaat niet weg voordat ik mijn geld krijg'

De rol van de BDO mag dan uitgespeeld zijn, er is nog steeds een strijd gaande tussen darter Wayne Warren en BDO-voorzitter Des Jacklin.

Warren werd in januari 2020 de laatste wereldkampioen bij de BDO. De Welshman heeft de bijbehorende beker nog steeds in bezit en weigert deze terug te geven aan Jacklin, die in de richting van The Yank dreigde met juridische stappen.

Daar is Warren niet van onder de indruk. De 58-jarige darter kreeg voor zijn wereldtitel slechts 23.000 pond aan prijzengeld, liefst 77.000 pond minder dan Glen Durrant in 2019. Door financiële problemen binnen de BDO werd de prijzenpot geminimaliseerd en daar is de Welshman nog altijd verbolgen over.

''Het had mijn leven moeten veranderen, ook met inkomsten uit demonstratietoernooien (die door het coronavirus niet zijn doorgegaan, red.). De manier waarop ik ben behandeld door de BDO is schandalig. De beker staat nog steeds op de tafel in mijn woonkamer en gaat daar niet weg voordat ik de rest van mijn geld krijg'', zegt hij tegen The Sun.

Enkele maanden na het desastreus verlopen wereldkampioenschap werd bekend dat de regionale bonden binnen de BDO overstapten naar een andere overkoepelende organisatie (UKDA). Ook werd de commerciële tak van de BDO failliet verklaard.

''Ik had veel om naar uit te kijken in 2020, maar het was een verloren jaar'', erkent Warren. ''Ik vind het sneu voor de amateurtak van de sport dat het zo gelopen is.''

Lees meer over:
BDO Wayne Warren Des Jacklin

Plaats reactie

666

0 reacties