PDC-directeur Rod Harrington heeft een zeer ambitieuze visie gelanceerd voor de uitbreiding van de PDC European Tour. Hij wil binnen vijf jaar naar twintig evenementen uitbreiden.

Voormalig nummer één van de wereld Harrington is onderdeel van het bestuur bij de PDC. In januari werd ‘The Prince of Style’ aan de PDC Hall of Fame toegevoegd als erkenning voor zijn verdiensten voor de dartssport.

De 61-jarige Engelsman heeft een belangrijke rol gespeeld bij de formatie van de Professional Darts Corporation en was betrokken bij de oprichting van de European Tour, Challenge Tour en Development Tour.

Over vijf jaar wil Harrington met pensioen en tot die tijd wil hij een ambitieus plan ten uitvoer brengen. De tweevoudig World Matchplay-kampioen denkt dat de sport nog veel progressie kan maken in het vasteland van Europa.

De European Tour werd in 2012 opgericht en telt momenteel dertien toernooien in een kalenderjaar. Tijdens elk Euro Tour-evenement wordt 140.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Harrington hoopt dat er in 2024 liefst twintig Euro Tour-toernooien ingepland staan, met minstens 300.000 pond aan prijzengeld per toernooi.

”Drie weken geleden hebben we een tweedaagse vergadering gehad met het bestuur”, vertelt Harrington aan Live Darts. Iedereen heeft toen een presentatie gedaan. Mijn presentatie draait om de toekomst, niet het financiële aspect. Naar mijn mening moeten we in Europa de volgende stap maken.”

”We moeten uitbreiden in Europa. Ik denk dat we te veel toernooien in Duitsland hebben, dus we moeten naar Rusland, Polen, Bulgarije, Roemenië en landen in Scandinavië. Toen ik nog speelde vroeger, was darten enorm populair in Noorwegen, Finland en Zweden.

”In al deze landen zou ik graag een Euro Tour-toernooi zien. Minimaal twintig van deze evenementen door heel Europa, live op een stream en met veel prijzengeld. Dan praten we over een totale prijzenpot van minimaal zes miljoen (pond, red.) voor deze twintig toernooien. Dan moet er nog wil werk verricht worden, maar anders blijf je het maar uitstellen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek