Raymond van Barneveld heeft na een periode van acht jaar zijn samenwerking met Unicorn beëindigd. De vijfvoudig wereldkampioen maakt per direct de overstap naar Target.

De 50-jarige Hagenaar tekende in 2009 een contract bij de hoofdsponsor van de PDC. Gedurende zijn samenwerking met Unicorn, wist Van Barneveld tien PDC-toernooien op zijn naam te schrijven. Naast de vier titels op de Pro Tour en zijn eindzege op een Euro Tour-evenement, won ‘Barney’ vijf televisietoernooien in deze periode.

De World Cup of Darts 2012 was het eerste grote toernooi dat Van Barneveld won met het logo van Unicorn op zijn shirt. Twee jaar later won hij de Premier League Darts en wederom de World Cup of Darts.

In 2014 versloeg Van Barneveld zijn landgenoot Michael van Gerwen in de finale van de Grand Slam of Darts. Het laatste succes was dit jaar op de World Cup of Darts, waar hij samen met Van Gerwen de titel opeiste.

Bij Target komt Van Barneveld twee oud-wereldkampioenen tegen die in het verleden eveneens de overstap maakten van Unicorn naar Target. Adrian Lewis maakte deze transfer in 2011, Phil Taylor volgde drie jaar later het voorbeeld van zijn landgenoot.

Meer info volgt…

Tags: |

Schrijver: Admin