Stephen Bunting heeft na een zinderende partij voor de uitschakeling van Gerwyn Price. ‘The Bullet’ was na een sudden-death leg met 13-12 te sterk voor de ‘The Iceman’.

Na achttien legs stond het 9-9, waardoor de beide spelers een verlenging in gingen. Ook in de extra tijd wisten zowel Price als Bunting een marge van twee legs te creëren. Een beslissende 25ste leg moest de doorslag geven en die ging met een 79 finish naar de Engelsman.

Bunting knokte zich terug van zowel een 5-2 als 8-6 achterstand. In de zestiende leg trok de voormalig Lakeside-kampioen de stand gelijk nadat hij Price terugbrak met een 14-darter en vervolgens gelijkmaakte met een 70 check-out.

Price kwam daarna op 9-8 en miste vervolgens een matchdart op dubbel 10 om de wedstrijd te besluiten met een 140 finish. Bunting ontsnapte via dubbel 16 en kwam in de 23ste leg zelf op een break voorsprong met een 85 finish. ‘The Bullet’ liet echter vier matchdarts liggen en zag Price voor de gelijkmaker aantekenen via dubbel 10.

De Welshman ging de beslissende leg goed van start met een 180-score, maar kon daar weinig achteraan gooien. Met drie sterke scores kwam Bunting langszij, waarna de darter uit St. Helens met een 79 finish voor een verrassende zege zorgde.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek