Dave Chisnall won zondagavond zijn derde PDC-titel van het seizoen door Chris Dobey te verslaan in de finale van de Danish Darts Open in Kopenhagen.

Dobey kon een goede start van zijn eerste Euro Tour-finale niet volhouden. Met een 146 finish en een 12-darter kwam ‘Hollywood’ op een 2-0 voorsprong. Via een 12-darter en tops bracht Chisnall de stand echter weer gelijk.

Met een 16-darter wist ‘Chizzy’ zijn Engelse landgenoot te breken, om met een 13-darter door te stoten naar 4-2. Dobey hield zijn eigen leg met een 100 check-out in leg zeven, maar werd via dubbel 5 opnieuw gebroken in de negende leg. Via dubbel 16 kwam Chisnall op 7-3, waarna hij keurig afrondde met een 115 finish.

De meervoudig major-finalist wist eerder dit seizoen al twee Players Championship-titels te winnen. In Kopenhagen pakte Chisnall zijn eerste Euro Tour-titel sinds 2013. De Engelsman heeft nu vijftien PDC-titels op zijn naam staan.

”Het is een tijdje geleden. Ik ben een aantal keer dichtbij een Euro Tour-titel geweest, maar maakte het toen niet af. Hier ben ik erg blij mee”, zei Chisnall na afloop tegen de PDC.

”Ik voelde me goed, zowel in trainingen als op het podium. Daarnaast moet ik zeggen dat het publiek mij echt aangespoord heeft. Zij waren geweldig voor alle spelers dit weekend.”

Chisnall sloot af met woorden voor verliezend finalist Dobey. ‘Chris speelde niet zijn beste spel in de finale, daar had ik geluk mee. Maar hij is iemand waar ik respect voor heb en ik gun hem al het succes.”

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek