Jonny Clayton is na zijn eindzege op de Austrian Darts Open gestegen naar de 24ste plaats op de wereldranglijst. Een verbetering van vier plaatsen ten opzichte van vorige week.

De Welshman won in Graz zijn tweede titel bij de PDC, na zeges op Max Hopp, James Wade, Ian White, Mensur Suljovic en Gerwyn Price.

Jelle Klaasen moest dit weekend een nederlaag in de tweede ronde incasseren. ‘The Cobra’ moest daardoor een plaatsje inleveren op de wereldranglijst. Klaasen werd gepasseerd door Joe Cullen, die de halve finale bereikte op de Austrian Darts Open.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Michael van Gerwen voert de lijst aan met 1.730.000 euro. De Schot is de nummer twee met 731.250, gevolgd door Rob Cross met bijna een ton lager. Gary Anderson en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

Benito van de Pas (16) en Klaasen (19) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (38), Jan Dekker (43), Ron Meulenkamp (49) en Jeffrey de Graaf (57) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek