Rob Cross gaat het tegen Michael van Gerwen opnemen in de finale van de Premier League Darts. ‘Voltage’ won de tweede halve finale na een gemakkelijke 10-5 zege op James Wade.

Vlak voor de pauze sloeg Cross een gaatje met ‘The Machine’, die hij na de onderbreking flink door wist te trekken. Wade kwam 3-1 voor, maar door twee 13-darters en een 112 finish ging Cross met een 6-4 voorsprong de rust in.

Wade kwam vervolgens dramatisch uit de pauze, waardoor Cross het verschil uitbreidde tot 9-4. Dankzij een 98 finish pakte Wade nog één leg, alvorens de oud-wereldkampioen de overwinning bemachtigde met een 128 check-out.

Van Gerwen bereikte eerder op de avond de finale door met 10-7 te winnen van Daryl Gurney. De Nederlander gaat zijn zevende Premier League-finale spelen, voor Cross wordt het zijn eerste titelstrijd in de beste dartscompetitie ter wereld.

Volg de live scores tijdens de finaleavond van de Premier League Darts via deze website. Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Play-Offs – Donderdag 23 mei
The O2, Londen

Speelschema
Halve finale

Michael van Gerwen (96.48) 10-7 (94.02) Daryl Gurney
Rob Cross (100.31) 10-5 (91.91) James Wade

Finale

Michael van Gerwen v Rob Cross

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek