Rob Cross gaat op dinsdag 12 juni voor het eerst sinds de WK-finale aantreden tegen Phil Taylor. De twee Engelsen treffen elkaar tijdens een demonstratiewedstrijd.

‘Voltage’ won op Nieuwjaarsdag zijn eerste wereldtitel en maakte in één klap een einde aan de carrière van Taylor. Cross denkt desalniettemin dat ‘The Power’ de favoriet is voor hun rematch.

”Het blijft gek, Phil blijft altijd dé te kloppen man. In zijn geval maakt het niet uit of hij nog professioneel speelt”, vertelt hij aan Live Darts. ”De aura die bij zijn aanwezigheid om hem heen hangt, dat is een gave die 99 procent van de spelers nooit zal hebben.”

”Phil wil mij ongetwijfeld verslaan, hij wil alles winnen. Hij gaat er alles aan doen om mij van meet af aan het vuur aan de schenen te leggen. Dit wordt een geweldige test voor mij, de wereldkampioen tegen de grootste darter aller tijden.”

”Taylor blijft de maatstaf voor iedereen. Het blijft speciaal om een goed resultaat tegen hem te halen, dat hebben veel spelers jarenlang niet gedaan. Dit wordt een geweldige avond, ik garandeer vuurwerk tijdens de wedstrijd.”

”Ik kan maar beter zorgen dat ik win. Anders ga ik maandenlang van Phil horen dat hij mij verslagen heeft. Hij zal ongetwijfeld revanche willen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek