Rob Cross verloor zaterdagavond in de kwartfinale van de German Darts Masters van Gabriel Clemens. ‘Voltage’ was na afloop van deze partij niet te spreken over het Duitse publiek, dat op de hand van zijn tegenstander was.

De oud-wereldkampioen noemde de Duitse toeschouwers het meest respectloze publiek op de PDC Tour. ”Het was lastig. Ik probeer met darten mijn centjes te verdienen, zodat ik mijn familie kan onderhouden. Dat is mijn werk”, legt Cross uit in gesprek met Live Darts.

”Maar telkens manifesteren de Duitsers zich als het meest respectloze publiek. Natuurlijk snap ik dat zij een grote ster willen. Wellicht hebben de Duitse spelers een beetje pech dat de grote toernooien zoals het WK over het algemeen in Engeland zijn. Daar krijgen ze weinig steun van de fans.”

”Maar in Engeland worden wij niet uitgejouwd. In Duitsland wel, zelfs de Nederlandse fans gedragen zich beter”, zo besloot de nummer twee van de wereld zijn interview.

Tags:

Author: Pieter Verbeek