Rob Cross heeft de halve finale van het WK Darts bereikt na een fantastische thriller. De Engelsman versloeg Dimitri van den Bergh met 5-4 in sets na een geweldige partij.

De Belg kon een comeback net niet bekronen, nadat Van den Bergh zich knap had teruggevochten van een 4-1 achterstand. Cross won vier van de eerste vijf sets, maar die score leek iets geflatteerd. Op de belangrijke momenten was ‘Voltage’ echter doortastender dan zijn Belgische opponent.

Van den Bergh groeide echter nog beter in de wedstrijd, terwijl het spel van Cross beduidend minder werd. ‘The Dreammaker’ sloeg terug door zes van de zeven daaropvolgende legs te winnen en maakte daardoor de aansluiting in de zevende set.

Met een 14-darter en een 15-darter bracht Van den Bergh de spanning definitief terug door 4-4 te maken. De jeugdwereldkampioen pakte de voorsprong in de beslissende set, maar met twee dodelijke finishes vanaf 81 en 89 pakte Cross het initiatief terug.

De 23-jarige Belg kreeg vervolgens nog vijf pijlen om er een verlenging uit te slepen, maar Van den Bergh wist zijn kansen niet te benutten. Cross kroop door het oog van de naald en pakte met hangen en wurgen de zege via dubbel 1.

Bij de laatste vier speelt Cross zaterdagavond sowieso tegen een Nederlandse tegenstander. De EK-finalist treft de winnaar uit de ontmoeting tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek