Buiten het gedrang om de laatste plekken voor de World Matchplay, heeft Joe Cullen de eindzege voor zich opgeëist op Players Championship 16.

De afwezigheid van de grote namen en de strijd om laatste drie kwalificatieplekken voor de World Matchplay, leidde ertoe dat spelers als Kirk Shepherd, Keegan Brown, Zoran Lerchbacher, Nathan Aspinall en Ryan Meikle allemaal de laatste zestien haalde van het zestiende Players Championship.

Benito van de Pas, Christian Kist en Jan Dekker wisten ook door de dringen tot de vierde ronde, maar dat was ook tevens hun eindstation. Kist wist met zijn prestatie wel deelname aan de World Matchplay veilig te stellen.

Lerchbacher profiteerde optimaal van de verrassende uitslagen en wist na zeges op onder meer Mark Webster, Robert Thornton en Steve Beaton zijn allereerste PDC-finale te bereiken. De Oostenrijker was voorafgaand aan dit weekend de nummer 84 van de wereld en is niet in het bezit van een Tour Card.

Cullen startte de dag met een nipte 6-5 overwinning op Rowby-John Rodriguez. Vervolgens werden Jamie Bain (6-3), Mike de Decker (6-2), Van de Pas (6-3), Aspinall (6-5) en Daryl Gurney (6-2) verslagen voor een plek in de finale.

In de finale was ‘The Rockstar’ beduidend een maatje te groot voor de verrassende Lerchbacher. Met onder meer een 11-darter kwam de Engelsman op een 3-0 voorsprong, waarna ‘The Hypercane’ twee van de drie daaropvolgende legs pakte. Lerchbacher vocht zich daarna zelfs terug tot 4-4, maar een verdere stunt bleef uit. Cullen nam het initiatief weer over en trok de finale met 6-4 naar zich toe.

Laatste 16

Steve Beaton 6-1 Kirk Shepherd
Ian White 6-4 Rob Cross
Keegan Brown 6-3 Christian Kist
Zoran Lerchbacher 6-5 Robert Thornton
Nathan Aspinall 6-2 Jan Dekker
Joe Cullen 6-3 Benito van de Pas
Brendan Dolan 6-3 Ryan Meikle
Daryl Gurney 6-4 Darren Webster

Kwartfinale

Steve Beaton 6-4 Ian White
Zoran Lerchbacher 6-4 Keegan Brown
Joe Cullen 6-5 Nathan Aspinall
Daryl Gurney 6-4 Brendan Dolan

Halve finale

Zoran Lerchbacher 6-5 Steve Beaton
Joe Cullen 6-2 Daryl Gurney

Finale

Joe Cullen 6-2 Zoran Lerchbacher

Bekijk alle uitslagen van Players Championship 16 hier.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek