Jeffrey de Zwaan heeft zijn kans op een nieuwe stunt op de World Matchplay laten liggen. ‘The Black Cobra’ verloor na vijf gemiste matchdart van James Wade.

De Zwaan had een 9-6 voorsprong, maar liet Wade terugkomen tot 9-9, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Na een beslissende 25ste leg ging de zege met 13-12 naar ‘The Machine’.

Een 11-darter in de derde leg leverde de Leidschendammer een break voorsprong op. Hij kwam vervolgens met een 119 finish op 3-1. Die marge van twee bleef in stand, tot De Zwaan in de negende leg een tweede break plaatste met een 14-darter.

Wade maakte echter meteen één break goed door 116 uit te gooien nadat De Zwaan drie kansen op 7-3 liet liggen. Na de tweede onderbreking liep de Nederlander uit naar 9-6. De tweevoudig PDC-rankingtoernooiwinnaar miste in de zestiende leg twee matchdarts en zag zijn Engelse tegenstander terugkeren tot 9-8.

In de achttiende leg kreeg De Zwaan opnieuw een kans op de winst, maar de bullseye werd gemist. Wade brak zijn opponent opnieuw en dwong een verlenging af. Vanaf dat moment lag het momentum bij Wade, die tweemaal gemakkelijk op voorsprong kwam.

De Zwaan bleef echter bij en kwam zelfs weer op voorsprong in de 21ste leg met een 11-darter. ‘The Black Cobra’ mocht de 24ste leg zelf beginnen, maar liet opnieuw twee kansen op de winst liggen. Die missers bleken fataal, want in de beslissende leg gooide Wade 80 uit voor de overwinning.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek