Aankomend weekend wordt er in Nieuw-Zeeland gedart om de eindzege op de Auckland Darts Masters. Dit World Series-evenement is het eerste toernooi in het drieluik door ‘Down Under’.

Michael van Gerwen en Adrian Lewis zijn er deze maand niet bij. Zij hadden zich in verband met hun aanstaande vaderschappen afgemeld voor deze drie toernooien. Inmiddels zijn beide spelers vader geworden van een dochter. De vrouw van ‘Jackpot’ beviel vrijdagochtend van ‘Amelia’, terwijl Zoë zondag op de wereld werd gezet door de vrouw van ‘Mighty Mike’.

Raymond van Barneveld moet dus de Nederlandse eer hoog houden in Nieuw-Zeeland. Naast de vijfvoudig wereldkampioen, zijn ook Gary Anderson, Peter Wright, James Wade, Phil Taylor, Michael Smith, Simon Whitlock en Daryl Gurney aanwezig namens de PDC. Kyle Anderson en Corey Cadby behoren tot de acht Oceanische spelers.

De Auckland Darts Masters beginnen op vrijdag 11 augustus en eindigt twee dagen later op zondag 13 augustus. In de eerste ronde nemen de acht Oceanische spelers het op tegen de acht PDC-spelers.

Deelnemersveld Auckland Darts Masters
PDC-spelers

Gary Anderson
Peter Wright
James Wade
Phil Taylor
Raymond van Barneveld
Michael Smith
Simon Whitlock
Daryl Gurney

Oceanische spelers
Uitgenodigde spelers: Kyle Anderson & Cody Harris
Top-2 DPNZ-Ranking: Rob Szabo & Warren Parry
DPA Qualifier: Corey Cadby
DPNZ Qualifiers: Mark Cleaver, Darren Herewini, Rob Modra

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek