De World Grand Prix gaat definitief van start met vijf Nederlandse deelnemers. Het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Dublin wordt van 6 tot en met 12 oktober gespeeld.

Michael van Gerwen is de titelverdediger op de World Grand Prix. In de finale was de Vlijmenaar met 5-2 in sets te sterk voor Peter Wright. Eerder won Mighty Mike ook al in 2012, 2014 en 2016 in de Ierse hoofdstad. Van Gerwen is de enige Nederlandse deelnemer met een beschermde status in Dublin, waardoor hij de op papier lastigere concurrenten ontloopt in de eerste twee rondes.

Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert en Vincent van der Voort plaatsten zich via de Pro Tour-ranking voor dit toernooi. Dimitri van den Bergh is de enige Belgische troef tijdens het unieke toernooi in Dublin.

Het deelnemersveld kent zes debutanten. Naast Van den Bergh zijn dit Nathan Aspinall, Krzysztof Ratajski, Glen Durrant, Jamie Hughes en Chris Dobey. Aspinall dwong kwalificatie af via de wereldranglijst, terwijl de overige vijf namen dat via de Pro Tour-ranking deden.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Deelnemersveld World Grand Prix 2019

Top-16 PDC Order of Merit

(1) Michael van Gerwen
(2) Rob Cross
(3) Daryl Gurney
(4) Gary Anderson
(5) Michael Smith
(6) Gerwyn Price
(7) Peter Wright
(8) James Wade
Mensur Suljovic
Ian White
Dave Chisnall
Simon Whitlock
Nathan Aspinall
Jonny Clayton
Adrian Lewis
Joe Cullen

Pro Tour Qualifiers

Krzysztof Ratajski
Glen Durrant
Jermaine Wattimena
Jamie Hughes
Jeffrey de Zwaan
Ricky Evans
Steve Beaton
Keegan Brown
Chris Dobey
Stephen Bunting
Danny Noppert
Max Hopp
John Henderson
Vincent van der Voort
Mervyn King
Dimitri van den Bergh

Author: Pieter Verbeek