Des Jacklin is dinsdag per direct afgetreden als voorzitter van de British Darts Organisation (BDO). Een opvolger is nog niet bekend.

Jacklin kwam in augustus 2018 aan het bewind bij de BDO. Zijn eerste besluit werd met gejuich ontvangen. Hij hief de restricties op, waaronder BDO-spelers zonder mogelijke sancties mee konden doen aan de Q-School bij de PDC.

Daarna daalde de populariteit van de Engelse zakenman flink. Er was onzekerheid over prijzengeld, rekeningen werden niet betaald en er werd geknoeid met lotingen voor toernooien. Bovendien werd Jacklin belangenverstrengeling verweten. Evenementen waarbij hij persoonlijk garen spinde, werden extra gepromoot via de sociale kanalen van de British Darts Organisation.

De heer Jacklin kwam met een kort statement op de website van de Britse bond. ”Na vele maanden van nadenken en overleg heb ik de beslissing genomen om mijn functie als BDO-voorzitter met onmiddellijke ingang op te zeggen. Ik wens mijn opvolger en de BDO alle succes voor de toekomst”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek