De PDC heeft bekendgemaakt welke acht spelers namens de BDO meedoen aan de Grand Slam of Darts. Grote verrassing op de lijst is de naam van Glen Durrant.

De Engelsman won de afgelopen drie edities van Lakeside, maar stapte in januari over naar de PDC. Daarmee leek Durrant wel zijn gegarandeerde plek op de Grand Slam of Darts te verspelen. Duzza heeft echter alsnog een uitnodiging gekregen.

Bovendien heeft de BDO ervoor gekozen om twee dames uit te nodigen. Hiervoor zijn regerend wereldkampioene Mikuru Suzuki en viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton aangewezen.

Ook Wesley Harms en Richard Veenstra behoren tot de afvaardiging. Voor Harms wordt het zijn vijfde deelname, terwijl Veenstra voor het eerst meedoet.

BDO World Trophy-winnaar Jim Williams, Dave Parletti en Wayne Warren zijn de resterende spelers die een uitnodiging hebben gekregen. De laatste twee namen deden nog niet eerder mee in Wolverhampton.

De Grand Slam of Darts staat van 9 tot en met 17 november op het programma. Gerwyn Price is de titelverdediger, nadat hij Gary Anderson in een verhitte finale versloeg.

Author: Pieter Verbeek