Glen Durrant is het nieuwe seizoen van de Premier League Darts uitstekend begonnen met een 7-3 overwinning op Michael Smith in Aberdeen.

Durrant mocht vorig seizoen éénmaal opdraven als Challenger in de Premier League. Na een uitstekend debuutjaar op het PDC-circuit, mag hij dit seizoen de gehele competitie spelen. Met briljant finishwerk zorgde Duzza er meteen voor dat de eerste punten binnen zijn.

De drievoudig Lakeside-kampioen had slechts negen pijlen op de dubbels nodig om zijn benodigde zeven legs binnen te halen. Smith liet het juist liggen op de dubbels, want Bullyboy had wel degelijk kansen op een goed resultaat. In drie van zijn verloren legs kreeg Smith één of meerdere kansen om de leg zelf te winnen.

Dat gebeurde onder meer in de derde leg, waarna Durrant 96 uitgooide voor een break. In de zevende leg haalde de darter uit Middlesbrough de trekker over met een 68 check-out voor 5-2. Smith wierp daarna 74 uit voor 3-5, waarna Durrant het duel met 7-3 naar zich toetrok.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 6 februari
Aberdeen – P&J Live

Michael Smith (95.41) 3-7 (95.01) Glen Durrant
Gary Anderson v Daryl Gurney
Michael van Gerwen v Peter Wright
Nathan Aspinall v John Henderson
Gerwyn Price v Rob Cross

Tags:

Author: Pieter Verbeek