Glen Durrant heeft zijn titel op Lakeside met succes geprolongeerd. De verdedigend kampioen was na een beslissende set te sterk voor Mark McGeeney. Laatstgenoemde had eerder in het toernooi Danny Noppert uitgeschakeld.

Tot aan 4-4 hielden de twee Engelsen elkaar in evenwicht. Zowel ‘Duzza’ als ‘The Gladiator’ wisten hun sets redelijk eenvoudig te winnen, al ging dat bij Durrant iets makkelijker.

Naarmate de partij verstreek, leek de vermoeidheid toe te slaan bij McGeeney, die het niet gewend is om zulke lange wedstrijden te spelen. Nadat de nummer twee van de plaatsingslijst de zevende set wist te winnen, pakte ‘Duzza’ maar liefst zes legs op rij.

Met een 157 finish brak McGeeney zijn opponent in de negende set, maar hij wist zijn eigen legs niet te houden. Durrant won drie legs op rij en kwam op één set van de eindzege.

McGeeney zette nog één keer aan in zijn eigen set en trok set elf met 3-1 naar zich toe, mede doordat ‘Duzza’ negen pijlen op de dubbels miste. In de twaalfde set sloegen de zenuwen opnieuw toe bij Durrant. ‘The Gladiator’ profiteerde wederom van gemiste dubbels van zijn landgenoot en dwong een beslissende dertiende set af.

In de setdecider trok McGeeney de opgaande lijn door en pakte een 2-0 voorsprong. Durrant brak terug, maar overleefde wel twee gemiste matchdarts van het tweede reekshoofd. ‘Duzza’ maakte gelijk en heroverde de voorsprong met een fantastische 149 finish. Het verzet bij McGeeney was gebroken en Durrant pakte vervolgens de titel via dubbel 3.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek