Glen Durrant heeft definitief uitsluitsel gegeven over zijn dartscarrière. Wanneer de Engelsman de halve finale haalt op Lakeside, dan blijft hij de rest van zijn carrière bij de BDO.

”Ik heb met mijn manager gezeten en een beslissing gemaakt”, vertelt Durrant. ”Als ik in de kwartfinale verlies, dan ga ik meedoen aan de Q-School.”

”Als ik verder in het toernooi kom, dan is mijn PDC-droom over. Als ik het nu niet doe, op mijn leeftijd, dan ga ik bekendmaken dat ik de overstap nooit meer ga maken. Het is nu of nooit, maar ik ben hier voor de titel op Lakeside.”

Voorafgaand aan de start van Lakeside 2018 heeft Durrant een contract ondertekent. Deze afspraak verbiedt ‘Duzza’ om over te stappen naar de profbond zodra hij halve finale haalt in Frimley Green.

Wanneer de Engelsman eerder verliest, dan is hij vrij om te gaan waar hij wil en kan Durrant van 18 tot en met 21 januari meedoen aan de Q-School.

”Dit is mijn beslissing. Als ik verlies in de kwartfinale, dan sta ik op de deelnemerslijst voor Q-School. De BDO weet van mijn besluit, ik heb altijd respect getoond voor de BDO.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek