Glen Durrant gaat in juli zijn debuut maken op de World Matchplay. De drievoudig Lakeside-kampioen won afgelopen weekend zijn tweede PDC-titel en gaat zich via de Pro Tour-ranglijst plaatsen voor het toernooi in de iconische Winter Gardens.

Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan kunnen eveneens hun tickets voor de reis naar Blackpool boeken. Zij zijn zeker van deelname aan de World Matchplay in juni. Daarnaast kunnen Jermaine Wattimena en Danny Noppert kwalificatie voor de World Matchplay nauwelijks nog ontgaan.

Van Gerwen zal de nummer één van de plaatsingslijst zijn in Blackpool. De overige drie Nederlanders staan er bijzonder goed voor via geschoonde de Pro Tour-ranglijst, waarvan de zestien beste geklasseerde spelers net als de top-16 van de wereldranglijst zich plaatsen voor het toernooi in de Winter Gardens.

Wattimena staat momenteel op 37.000 pond, Noppert op 39.500 pond. De schatting is dat 35.000 pond genoeg gaat zijn voor een plek in het deelnemersveld. Met nog zeven toernooien te gaan, is de kans bijzonder klein dat de Gelderlander en de Fries nog buiten de boot gaan vallen. De Zwaan staat met 44.750 pond ver boven dit tweetal.

Danny Noppert gaat dit jaar zijn debuut maken op de World Matchplay.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Van der Voort behoudt kans op plaatsing

Vincent van der Voort heeft ook nog een aardige kans om de World Matchplay te halen. De Noord-Hollander is momenteel duizend pond verwijderd van een plek in de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit. Van der Voort heeft zich gekwalificeerd voor de komende twee Euro Tour-toernooien en kan daar verder inlopen op zijn concurrenten.

Nederlandse darters als Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Jan Dekker lijken halve finales en finales op de Pro Tour nodig te hebben om hun ruime achterstand nog goed te maken.

Nathan Aspinall, Ricky Evans en Krzysztof Ratajski gaan ook op zeker hun debuut maken op de World Matchplay. Aspinall behoort na zijn UK Open-titel zelfs tot de zestien spelers met een beschermde status. Er worden nog twee Players Championship-toernooien en drie Euro Tour-evenementen gespeeld alvorens het deelnemersveld definitief compleet is.

De World Matchplay staat dit jaar van 20 tot en met 28 juli op het programma. Gary Anderson is de titelverdediger, nadat hij vorig seizoen na een thriller afrekende met Mensur Suljovic in de finale.

Tags:

Author: Pieter Verbeek