Glen Durrant heeft na een onwaarschijnlijke inhaalslag de halve finales gehaald op Lakeside. De verdedigend kampioen boog een 4-1 achterstand tegen Jim Williams om in een 5-4 overwinning.

De 47-jarige Engelsman verschafte daarmee ook meteen duidelijkheid voor de toekomst. Durrant zou voor de rest van zijn carrière bij de BDO blijven als hij de halve finale zou halen in Frimley Green.

Om zijn verblijf bij de BDO te verlengen, moest ‘Duzza’ wel een kunststukje uithalen tegen zijn goede vriend Williams. De Welshman kwam prima uit te startblokken en pakte een 4-1 voorsprong.

Williams liet echter zien niet over stalen zenuwen te beschikken, want na de vijfde set ging het niveau drastisch achteruit bij ‘The Quiff’. Durrant kwam na een stroeve start beter in de partij en won de zesde set met een gemiddelde van 119.

‘Duzza’ knokte zich vervolgens terug tot 4-4 en opende de beslissende set met een 12-darter voor de break. Een 17-darter bracht Durrant op één leg van de overwinning, waarna hij met een 13-darter de comeback compleet maakte.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek