Vanwege de bizarre weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk en een kapotte verwarming op de speellocatie in Minehead, moesten de deelnemers aan de UK Open het toernooi in de kou afwerken.

Veel spelers deden na uitschakeling hun beklag over de ongewone omstandigheden waarin zij hun wedstrijden moesten spelen. Onder meer Prakash Jiwa deed zijn verhaal op Facebook.

De geboren Indiër zei dat hij zoiets nog nooit had meegemaakt. Dat terwijl Jiwa al enkele decennia actief is op het dartscircuit en al meerdere keren meedeed aan de UK Open.

”Zojuist thuisgekomen van mijn deelname aan de UK Open in Minehead, wat een opluchting! Ik speel al meer dan dertig jaar darts en ik heb nog nooit onder zulke slechte omstandigheden gespeeld.”

”Het was zo koud, dat zelfs de penguins in winterslaap zouden vallen. De situatie was voor iedereen hetzelfde, de credits gaan dus naar mijn tegenstander Jason Mould. Hij versloeg mij met 6-5 in de eerste ronde, dat was mijn eigen schuld. Ik miste namelijk zeven pijlen om de wedstrijd te winnen.”

Na twijfel over doorgang van de UK open werd uiteindelijk besloten om het toernooi niet af te gelasten. Wel werd de ‘FA Cup of Darts’ achter gesloten deuren gespeeld, waardoor er geen publiek aanwezig mocht zijn.

A180

Foto: A180

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek