De PDC organiseert volgend seizoen een Euro Tour-evenement in Zwolle, dat blijkt uit onderzoek van Dartsnieuws.com. De locatie in de hoofdstad van Overijssel zou één van de twee Euro Tour-toernooien in Nederland zijn.

Woensdag verscheen er een artikel op onze website, waarin stond dat darts-commentator Jacques Nieuwlaat vorige week tijdens zijn commentaar had gemeld dat er volgend jaar wellicht nog een Nederlands toernooi wordt toegevoegd aan de PDC-kalender.

Uit onderzoek van Dartsnieuws.com is gebleken dat de IJsselhallen in Zwolle het decor is van het tweede Nederlandse Euro Tour-toernooi in 2018. De locatie wilde tegenover onze website nog niet definitief bevestigen of het doorgaat, echter geven bronnen binnen de dartswereld wel aan dat het officieel is.

Aangezien de PDC logischerwijs toernooien organiseert in verschillende uithoeken van een land, lag het voor de hand dat een derde PDC-toernooi in ons land in het noorden of oosten gehuisvest zou worden.

PDC Europe zou ook Evenementenhal Hardenberg (zelfde bedrijf als de locatie van de Dutch Darts Masters in Venray (2015-2016 red.) hebben bezocht als mogelijke locatie. De keuze is hierna echter op Zwolle gevallen.

De Zwolse locatie is dankzij zijn ligging aan de A28, de ruim drieduizend parkeerplaatsen en het nabijgelegen station (10 min loopafstand red.) uitstekend begaanbaar voor bezoekers. De exacte datum voor het Nederlandse PDC-evenement is nog niet bekend.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek