Frank Posthumus staat begin oktober voor een bijzondere opgave. De Assenaar gaat dag en nacht bijna non-stop darten totdat hij twee miljoen punten bijeen heeft gegooid.

Posthumus wil op deze manier proberen geld in te zamelen voor Stichting Ambulancewens. ‘Dit wordt wel pittig’, vertelt de 37-jarige amateur-darter aan het Algemeen Dagblad.

”Twee jaar geleden is mijn schoonmoeder overleden aan kanker”, vervolgt Posthumus. ”Haar laatste wens was om met het hele gezin een bezoek te brengen aan De Efteling. Dat heeft Stichting Ambulancewens toen voor haar geregeld. Het was een hele mooie dag waar ze enorm van genoten heeft.”

Als dank voor deze geste wil Posthumus iets terugdoen voor de stichting. Dat leidde tot het initiatief van een dartmarathon. ”Ik zit op darten, dus dit past wel bij mij. Maar het gaat wel pittig worden.”

De Drent gooit gemiddeld 60 á 65 punten per beurt. Hij zal dus 30.000 beurten moeten afleggen om tot een puntentotaal van twee miljoen te komen. ”Ik ga dag en nacht door. Ieder uur neem ik wel vijf minuten pauze en verder neem ik af en toe wat meer tijd om te eten en mezelf op te frissen.”

Posthumus heeft mogelijk vier tot vijf dagen nodig om zijn doel te behalen. De komende weken staan in het teken van voorbereiding voor zijn recordpoging. ”Ik ben al dag en nacht aan het trainen, om te wennen aan dat ritme zonder slaap.” Roy Otten is momenteel in het bezit van het record. De Gelderlander gooide maar liefst zestig uur en veertig minuten achter elkaar.

Momenteel heeft Posthumus ruim vijfhonderd euro opgehaald. Een streefbedrag is er niet, wel hoopt hij meer dan een paar duizend euro binnen te gooien voor Stichting Ambulancewens.

”Iedere euro is er één. Maar als ik kijk naar hoeveel directeuren verdienen, vind ik dat ik wel meer dan een paar duizend euro binnen moet kunnen halen. Anders vind ik de actie toch minder geslaagd.”

Kies 8 teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 350 euro!

Tags:

Author: Pieter Verbeek